IMG_34125V8C0519bIMG_4575

Barri de Verdures és un projecte de l’Escola Popular de Cinema per a la realització de tallers de cinema d’animació en stop-motion d’una durada de 4 setmanes, dirigit a grup de 4 alumnes d’entre 7 i 12 anys de l’Escola Cervantes de Barcelona.

Els tallers de “Barri de verdures” tenen la finalitat de contribuir al desenvolupament personal i artístic dels nens a través d’una experiència intensiva d’aprenentatge de les tècniques del cinema d’animació tradicional en stop-motion, com a llenguatge creatiu que complementa el lliure exercici de la fantasia com a disciplina d’un treball manual i plàstic que requereix un alt nivell i concentració.

Els nens construiran els personatges i les escenografies per a les històries a partir de l’elaboració creativa amb materials relacionats amb el món de la cuina: els propis nens s’encarregaran de buscar, amb l’ajut de les seves famílies, els materials per a la realització d’escenaris i personatges dels curtmetratges d’animació. Així, el taller d’animació en stop-motion serà una oportunitat per a la trobada intercultural “a mida de nen” entre les diferents cultures culinàries del barri, amb l’objectiu de proposar una elaboració creativa en forma de conte visual animat, realitzat a través del treball en grup.

El procés d’escriptura i animació de les històries per a la realització dels curtmetratges animats serà protagonitzat pels nens en totes les seves fases (guió, animació, muntatge, sonorització), amb el recolzament i seguiment del titular del projecte, artista expert en realització audiovisual i amb una llarga experiència en tallers d’stop-motion per a grups d’aquestes edats.

El procés de realització de ninots i escenaris per a l’animació també serà protagonitzats pels nens i nenes, amb el seguiment d’artistes plàstics especialitzats en modelatge pel cinema d’animació. Així, cada grup de nens i nenes implicat en el taller sonoritzarà els seu propi curtmetratge, amb el seguiment d’un músic especialitzat en producció de so per a bandes sonores i amb experiència en tallers artístics per a nens.

“Barri de Verdures” es realitza amb la col·laboració de l’AMPA de l’Escola Cervantes i amb el recolzament de la Fundació Obra Social La Caixa.

caixa      gse_multipart65916

Deixa un comentari